Podjetja Turizem 27.7.2022 12:51

Slatinski Hotel Slovenija kupilo podjetje Smirna

Rogaška Slatina, 27. julija - Hotel Slovenija v Rogaški Slatini je danes na tretji javni dražbi kupilo podjetje Smirna iz Rogaške Slatina po izklicni ceni 1,85 milijona evrov. Kot je za STA povedal stečajni upravitelj družbe RG Hotel nastanitve, ki je bila lastnik hotela, Valter Stepan, je bilo to edino podjetje, ki je prišlo na dražbo. Upravitelj je s prodajo zadovoljen.

Rogaška Slatina.
Hotel Slovenija.
Vir: Facebook

Z nakupom hotela je podjetje za turizem Smirna postalo lastnik tudi 26 umetniških del različnih umetnikov in blagovnih znamk HS Hotel Slovenija ter Kristal Spa.

Na prvi javni dražbi, ki je bila februarja letos, je bila izklicna cena določena pri 2,8 milijona evrov, na drugi javni dražbi aprila letos pa v višini 2,28 milijona evrov.

Štirizvezdični Hotel Slovenija je imelo do sredine junija letos v najemu koprsko podjetje Uniglobal, ki je vložilo tudi določena sredstva za nujni zagon hotela. Po Stepanovih besedah se to podjetje za podaljšanje najema ni odločilo, ker je močno vezano na ruske goste, ki pa jih letos zaradi vojne med Rusijo in Ukrajino v Sloveniji ni.

Hotel Slovenija ima 65 sob, od tega pet enoposteljnih, 53 dvoposteljnih in sedem triposteljnih. Po podatkih Geodetske uprave RS je hotel, ki je bil zgrajen leta 1939, velikosti 3149 kvadratnih metrov, od tega je 1474 kvadratnih metrov bivalnega prostora.

Stepan je na spletnih straneh Ajpesa objavil končni seznam preizkušenih terjatev. 68 upnikov je prijavilo za 4,8 milijona evrov terjatev, upravitelj pa jih je priznal za 4,6 milijona evrov.

Stečaj družbe RG Hotel nastanitve, ki je bila v lasti Rusov Aleksandra Popova in Sergeja Bratusa, se je na predlog zaposlenih začel decembra leta 2020. Brez zaposlitve je ostalo 20 delavcev. Družba je več let poslovanja z izgubo in imela za več milijonov evrov dolgoročnih finančnih obveznosti.