Podjetja 29.6.2022 14:43

V Sij Metalu Ravne zaključili večmilijonsko naložbo v nov informacijski sistem

Ravne na Koroškem, 29. junija - V družbi Sij Metal Ravne so zaključili več kot tri milijone evrov vredno naložbo v nov informacijski sistem, ki prinaša večjo integracijo proizvodnih in poslovnih procesov, optimizacijo, še višje standarde kakovosti in še bolj učinkovito podporo kupcem, so sporočili iz Sija. V skupini ob tem pričakujejo izboljšanje poslovnih kazalnikov.

Ravne na Koroškem. Logotip Sij Metal Ravne. Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA Arhiv STA

Ravne na Koroškem.
Logotip Sij Metal Ravne.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

V družbi Sij Metal Ravne, ki je druga največja jeklarska družba v skupini Slovenska industrija jekla (Sij), so s partnerjem, družbo PSI Metals, implementirali nove sisteme informacijske tehnologije oz. platformo, imenovano MetRis. Osrednjo informacijsko arhitekturo sestavljata sistema Oracle EBS in PSI Metals, ki vsaka v svojem segmentu veljata za vodilni rešitvi na svetovni ravni, obe rešitvi pa sta bili po navedbah Sija dodatno prilagojeni potrebam Metala Ravne, ki je rešitve soustvarjal.

"S tem projektom smo v Sij Metalu Ravne pridobili v celoti integrirano digitalno proizvodno arhitekturo: od sistema za upravljanje kupcev do sistema za upravljanje virov, vključno z novim sistemom za upravljanje proizvodnje, ki vključuje sistem za upravljanje tehnologije v jeklarni. Tu se digitalizacija proizvodnje v družbah skupine Sij ne konča. Nasprotno, dobili smo dokaz več, da je naša strategija nadgradnje digitalizacije proizvodnje prava in edina pot za proizvodnjo prihodnosti," je, kot so navedli v Siju, povedal direktor sektorja za IT v skupini Sij Vladimir Arshinov.

Glavna prednost naložbe je po besedah glavnega direktorja Sij Metala Ravne Jerneja Močnika stabilnost celotnega procesa. "Informacijska rešitev predstavlja standard v jeklarstvu, z njeno uvedbo poskušamo optimizirati naše procese. Ključno je tudi to, da bomo lahko nov informacijski sistem sami obvladovali, saj imamo ekipo sodelavcev, ki je ta sistem soustvarjala. Da imamo tudi na tem področju znanje v svojih rokah, je zagotovo največja dodana vrednost," je dodal.

V skupini Sij, kot so zapisali, pričakujejo, da bodo z novo rešitvijo izboljšali poslovne kazalnike, kot so uspešnost izpolnjevanja naročil, proizvodni cikel in raven zalog, ter s tem družbi Sij Metal Ravne omogočili vstop na nove trge.