Turizem 24.6.2022 11:50

Dirka Po Sloveniji pred male ekrane zvabila milijone gledalcev

Ljubljana, 24. junija - Kolesarska dirka Po Sloveniji je prejšnji teden navdušila domače in tuje navdušence nad tem športom. V živo je za kolesarje navijalo več kot 300.000 ljudi, na televiziji Eurosport pa si je dirko ogledalo več kot 10,9 milijona gledalcev, kar je 1,5 milijona več kot leta 2021. Dirka je odmevala tudi na družbenih omrežjih, navaja STO.

Nova Gorica.
Prva etapa kolesarske dirke po Sloveniji.
Foto: Nace Hočevar/STA
Arhiv STA

Dirka Po Sloveniji s sloganom Fight for green (boj za zeleno) je tudi letos združila številne zelene destinacije slovenskega turizma, ki so gostile starte in cilje etap. Največ gledalcev je sicer pritegnila kraljevska etapa od Laškega do Velike planine, ki jo je v živo spremljalo kakih 80.000 ljudi, so navedli na Slovenski turistični organizaciji (STO).

Dirko sta prenašala tudi Eurosport in Televizija Slovenija, pri čemer je STO skupaj z 39 turističnimi destinacijami v sodelovanju s televizijskimi ekipami posebej izpostavila 66 turističnih posebnosti Slovenije.

"V svet smo prek neposrednih prenosov na Eurosportu in z oglasi Slovenije ter turističnih destinacij ponesli lepote Slovenije. Kar 10,9 milijona gledalcem po vsem svetu smo ponovno pokazali, da je Slovenija naravni biser in raj za kolesarjenje, da smo vrhunski gostitelji najzahtevnejših športnih dogodkov, pa tudi, da smo navijaška in kolesarska velesila," je v sporočilu za javnost navedla direktorica STO Maja Pak.

Dirka po Sloveniji je preplavila tudi družbena omrežja. 6000 objav na družbenih omrežjih je doseglo 11 milijonov uporabnikov, so pojasnili na STO. Turistična organizacija je navijačem razdelila tudi 6000 navijaških zastavic I feel Slovenia.

Dirko Po Sloveniji je sicer dobil slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Poleg Pogačarja pa so bili velike medijske pozornosti deležni tudi Matej Mohorič, ki je za las zgrešil etapno zmago v Novem mestu, Domen Novak, ki je na koncu v skupnem seštevku osvojil tretje mesto, in Luka Mezgec, v katerega so bile vse oči uprte na šprinterskih delih etap, so še izpostavili na STO.