Podjetja 21.6.2022 16:30

Sparkasse zaključila nakup izdajatelja kartic Diners Club v Sloveniji

Ljubljana, 21. junija - Banka Sparkasse je danes zaključila postopek nakupa Erste Card, ki ima v Sloveniji ekskluzivno pravico za izdajo kartic Diners Club in za sklepanje pogodb o sprejemu kartic na prodajnih mestih. S prenosom lastništva s hrvaškega Erste Card Cluba na banko Sparkasse ostaja Erste Card del Skupine Erste, so sporočili iz banke.

Ljubljana. Sparkasse. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Sparkasse.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Poslovno sodelovanje med Banko Sparkasse in Erste Card poteka že mnogo let, in sicer s ponudbo osebnih in poslovnih kartic Diners Club Sparkasse strankam banke Sparkasse.

Sprememba lastništva ne prinaša nobenih sprememb imetnikom kartic Diners Club. "V Banki Sparkasse bomo odslej prodajali klasične kartice Diners Club, vse obstoječe kartice Diners Club Sparkasse pa bodo normalno v uporabi do poteka posamezne kartice," so navedli.

Na začetku skupne poti sta predsednik uprave Banke Sparkasse Tomaž Šalamon in član uprave banke Sparkasse Thomas Jurkowitsch poudarila, da imajo s pridružitvijo Erste Card v Skupino Sparkasse v Sloveniji velika pričakovanja in da vidijo veliko poslovnih priložnosti. Skupaj bomo lahko še bolje zadovoljevali potrebe naših osebnih in poslovnih strank, s ponudbo sodobnih storitev, narejenih po njihovi meri, sta dejala.

Erste Card v Sloveniji od leta 2013 izdaja osebne in poslovne kartice Diners Club, najstarejše mednarodne plačilne kartice, ki jih uporablja več milijonov imetnikov po vsem svetu. Kartica Diners Club svojim uporabnikom omogoča številne ugodnosti in je edina, ki ima dva ločena limita, so navedli v banki Sparkasse.