Podjetja 9.6.2022 8:51

V Trbovljah bodo odprli Zasavski podjetniški inkubator

Trbovlje, 9. junija - V trboveljski ekonomsko-poslovni coni Gabrsko bodo danes odprli Zasavski podjetniški inkubator. Vrednost naložbe je znašala dva milijona evrov. Občina Trbovlje je za projekt prejela približno 1,2 milijona evrov evropskih sredstev in 410.000 evrov iz državnega proračuna.

Trbovlje. Termoelektrarna Trbovlje. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Trbovlje.
Termoelektrarna Trbovlje.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

V podjetniškem inkubatorju bo obstoječim ali novonastalim mikro, malim in srednjim podjetjem na voljo 600 kvadratnih metrov površin.

Po besedah trboveljske županje Jasne Gabrič bo služil za spodbujanje podjetništva, odpiranje novih delovnih mest v podjetništvu, povezovanje skozi ustrezno usposabljanje, svetovanje in mentorstvo ter širitev obstoječih podjetij.

Inkubator bo namenjen podpori mladim in prodornim podjetjem ter inovativnim posameznikom, omogočal pa bo dvig števila novonastalih podjetij in povečal možnost preživetja podjetij v zgodnjih fazah razvoja, so prepričani na občini.

Od podjetniškega inkubatorja pričakujejo tudi pozitivne vplive na zmanjšanje brezposelnosti, eden glavnih ciljev pa je spodbujanje regionalnega razvoja, kar je ključnega pomena za nadaljnji razvoj trboveljske občine in regije.

Današnje slovesnosti ob odprtju inkubatorja se bo po napovedih med drugimi udeležil gospodarski minister Matjaž Han, ki bo zbrane tudi nagovoril.