27.5.2022 7:30

Začenja se festival Zgodovina na Špici

Ljubljana, 27. maja - Na Inštitutu za novejšo zgodovino se bo danes začel festival Zgodovina na Špici - History on the Edge. Festival bo potekal do 24. junija, predavanja, predstavitve in panele pa si bo mogoče ogledati tako v živo na inštitutu kot tudi preko Zooma, so sporočili z inštituta.

Na festivalu bodo poleg nekaterih domačih sodelovali tudi številni tuji politični zgodovinarji. Danes bo ob 10. uri o demokraciji in participaciji v revolucionarni Kubi predavala Helen Yaffe z Univerze v Glasgowu, med 14. in 16. uro pa bo potekal panel z naslovom Socialist Democracy and Multi-Party System, so organizatorji zapisali v programu festivala.

Festival se bo nadaljeval v ponedeljek s predavanjem Ivane Mihaele Žimbrek na temo ženskih organizacij, gospodinjstva in začetkov sodobne maloprodaje v socialistični Jugoslaviji. Predavanja in druge aktivnosti bodo potekale še 6., 16., 17., 22. in 24. junija, podrobneje pa si lahko program festivala ogledate na spletni strani Inštituta za novejšo zgodovino sta.si/qPRrKH.

Povezava do prenosa v živo bo dostopna na dan dogodkov, so še sporočili organizatorji.