Startupi 8.5.2022 8:44

V ljubljanski regiji razpis za novo skupino usposabljanja za samostojno podjetniško pot

Horjul, 8. maja - Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije je objavila šesti razpis za projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji - PONI LUR. Namenjen je vsem, ki imajo inovativne ideje ter želijo stopiti na samostojno podjetniško pot, a jim manjkajo nekatera ključna znanja. Prijave na 830.000 evrov vreden razpis so možne do 6. junija.

"Program je oblikovan tako, da udeleženci v štirih mesecih osvojijo znanja in veščine, ki so nujni za uspešen in učinkovit razvoj ideje ter zagon podjetja," so zapisali na spletni strani razvojne agencije.

V okviru projekta jih čaka zaposlitev na agenciji ter popolno podporno podjetniško okolje. S pomočjo mentorjev in uspešnih podjetnikov ter strokovnjakov z različnih področij bodo pridobivali številna znanja, od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in načrta, marketinških in promocijskih aktivnosti, poslovne komunikacije, upravljanja z informacijsko komunikacijsko tehnologijo (IKT), do pridobivanja virov financiranja in osnovnih pravnih ter finančnih znanj.

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali zaposlitveni status. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v eni od 26 občin Ljubljanske urbane regije ter da lahko pred pričetkom podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas štirih mesecev.

Razpis je objavljen na spletni strani www.rralur.si. Prijave so možne do 6. junija, udeleženci pa bodo v projekt vključeni predvidoma s 1. avgustom. Zainteresirani so vabljeni tudi na informativni dan, ki bo potekal 12. maja preko videopovezave.

Projekt sofinancirata država in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji - PONI LUR v vrednosti 831.480 evrov bo sklad prispeval 582.036 evrov.