Podjetja #družba 14.4.2022 9:55

Zgodnje prijave za tekmovanje Websi samo še do jutri

Ljubljana, 14. aprila - Organizatorji 11. tekmovanja za nagrade Websi opozarjajo, da so zgodnje prijave na tekmovanje za izstopajoče slovenske digitalne projekte odprte samo še do petka. Prijavljene projekte bo sicer ocenjevala 109-članska žirija pod vodstvom strokovnjaka za marketing pri BMW Group Slovenija Dražena Vranješa Kosija.

Ljubljana.
Festivala slovenskega digitalnega komuniciranja Websi dan.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Projekte je možno prijaviti do 18. maja, a zgodnje in cenejše prijave se zaprejo v petek. Žirija bo projekte ocenjevala med 10. in 20. junijem, uradni rezultati tekmovanja pa bodo znani 15. septembra. Takrat bodo na Websi dnevu v Ljubljani podelili vseh 35 nagrad v 28 kategorijah, med njimi tudi za najboljšo agencijo, najboljšega naročnika, najboljše oblikovanje, najboljšo vsebino in najboljšo uporabniško izkušnjo.

Žirijo, ki je razdeljena v tri skupine - poslovno, strokovno in video žirijo - po navedbah organizatorjev sestavljajo "ugledni in izkušeni strokovnjaki in praktiki s področja marketinga in digitala". Gre za posameznike, "ki jih zanimajo novi trendi in dobre prakse, ki želijo biti na tekočem z novimi tehnologijami in novimi poslovnimi praksami", so zapisali v sporočilu za javnost.

Poslanstvo projekta Websi spletni prvaki je dokumentirati, ovrednotiti in širši javnosti predstaviti projekte in njihove ustvarjalce, ki predstavljajo prerez aktualnega stanja na področju slovenskega digitalnega komuniciranja, ter nagraditi tiste, ki pomembno prispevajo k dvigovanju njegove ravni.

Organizator projekta Websi Spletni prvaki je Zavod za digitalno odličnost Websi, pobudnika projekta pa sta svetovalno-analitična družba E-laborat in podjetje Medijski partner.