#družba 30.3.2022 15:23

Websi spletni prvaki z novimi kategorijami nagrad

Ljubljana, 30. marca - Organizatorji projekta Websi spletni prvaki so sporočili, da so za letošnje podelitve nagrad za digitalno odličnost vpeljali nekaj novih kategorij za projekte. Med kategorije po naravi projekta so dodali kategoriji kripto in vplivneži, med kategorije projektov po panogah pa telekomunikacije ter tradicionalni trgovci.

Ljubljana.
Podelitev nagrad Websi spletnim prvakom.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot so zapisali v Zavodu za digitalno odličnost Websi, redno sledijo dogajanju na digitalnih trgih in se temu prilagajajo. Zato so letos uvedli nekatere spremembe, s katerimi želijo še naprej izpostavljati in nagrajevati najboljše.

V novo kategorijo kripto spadajo digitalni projekti, ki vključujejo kriptovalute in blockchain tehnologijo, kategorija vplivneži pa je namenjena samostojnim digitalnim projektom, ki so del širših kampanj, pri katerih je zelo pomemben ali ključen element sodelovanje z vplivnežem ali več vplivneži.

V panožno kategorijo telekomunikacije spadajo digitalni projekti podjetij, ki ponujajo produkte in storitve z informacijsko komunikacijskega področja, kot so mobilna in fiksna telefonija, internet, televizija in druge.

Kategorija tradicionalni trgovci je namenjena digitalnim projektom (spletna mesta, mobilne aplikacije, družbena omrežja) trgovin oziroma trgovskih podjetij, katerih prodaja temelji na tradicionalnih, fizičnih trgovinah.

Organizatorji sporočajo, da lahko udeleženci svoje digitalne projekte prijavijo v 28 različnih kategorij. Na osrednjem dogodku, Websi dnevu, ki se bo odvil 15. septembra v Ljubljani, bodo izmed prijavljenih nagradili skupno 35 projektov.