Startupi 13.2.2022 8:48

Spirit v Izraelu odpira pospeševalnik za slovenske startupe

Ljubljana/Tel Aviv, 13. februarja - Javna agencija Spirit Slovenija bo v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v Izraelu in Slovenskim podjetniškim skladom (SPS) danes v Tel Avivu v Izraelu zagnala pospeševalnik za slovenske startupe. V programu, ki bo trajal do 11. aprila, bo sodelovalo devet slovenskih tehnoloških zagonskih podjetij.

Ljubljana, Spirit Slovenija. Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma Spirit Slovenija. Foto: Spirit Slovenija

Ljubljana, Spirit Slovenija.
Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma Spirit Slovenija.
Foto: Spirit Slovenija

"Izrael je v zadnjem desetletju postal ena vodilnih držav v svetovnem merilu na področju startupov. Zaradi svojega naprednega inovacijskega ekosistema se je drži vzdevek 'Start-up Nation'," pravijo v Spiritu.

S programom želijo povezati slovenske startupe z izraelskimi visokotehnološkimi podjetji, vodilnimi industrijskimi organizacijami, mednarodnimi korporacijami, investitorji in akademskimi institucijami.

Program, ki ga bo vodila družba ETC, ki je hčerinsko podjetje ameriške skupine Arieli Capital, bo namenjen tehnološkim startupom iz različnih sektorjev, vključno z zdravjem, kmetijstvom, fintechom, pametno mobilnostjo, prehrambeno tehnologijo in čisto tehnologijo.

V Spiritu pričakujejo, da bo startupom pomagal pri zagotavljanju konkurenčne prednosti v fazah poslovne in tržne validacije, začetne pridobitve naročnika, začetne pridobitve investitorja ter razvoju poslovanja in širitvi na globalni trg.