Podjetja 22.1.2022 11:17

Združenje Manager v supervolilnem letu za razpravo o razvoju države

Ljubljana, 22. januarja - V Združenju Manager bodo na svojem Januarskem srečanju izpostavili glavne izzive za gospodarstvo, o katerih bi po njihovem mnenju morali kot država razmišljati tudi v razpravah pred volitvami. Kot poudarja izvršna direktorica združenja Petra Juvančič, pot do bogate države in blaginje vodi skozi spodbudno poslovno okolje.

"Supervolilno leto bi lahko bila priložnost, da bi se po 30 letih samostojne države odgovorno pogovorili o nadaljnjem razvoju države in družbeni blaginji," je v sporočilu pred srečanjem, ki bo 26. januarja potekalo prek spleta, na njem pa bodo med drugim soočili voditelje političnih strank, zapisala Juvančičeva.

Med glavnimi izzivi za gospodarstvo, ki jih bodo izpostavili na srečanju, navajajo večjo produktivnost in družbeno blaginjo, razvojno davčno politiko, trenutne in bodoče izzive (po)pandemične realnosti, vključno z zelenim prehodom, korporativno upravljanje in trajnost.

Reševanje teh izzivov in zagotavljanje pogojev za uspešno delovanje podjetij je namreč naša skupna odgovornost za prihodnost, saj bomo le tako lahko zagotavljali blaginjo vseh prebivalk in prebivalcev, njeno nadaljnjo rast in razvoj naše družbe kot celote, pravijo v združenju.

Zato si želijo, da bi jih ustrezno naslovili tudi v razpravah v obdobju pred volitvami, predvsem pa, da bi se na ravni družbe kot celote povezali in sodelovali pri uresničevanju razvojnih izzivov.

"Pot do bogate države in blaginje vodi skozi spodbudno poslovno okolje, v katerem ljudje lahko veliko zaposlujejo in ustvarjajo. Za solidarnost in socialno državo namreč največ naredijo prav gospodarski razvoj in investicije, ki odpirajo kakovostna delovna mesta, ta pa prinašajo prihodke za zdravstvo, pokojnine in socialno varnost nasploh," pravi Juvančičeva.

Čas je torej, menijo, da se v državi začnemo odgovorno ukvarjati s prihodnostjo in razvojem, večjo konkurenčnostjo ter nujno potrebnimi reformami, od zdravstvenega, šolskega do pokojninskega sistema.