Expo 2020 19.11.2021 13:04

Delegacija GZS na Expu o slovenski industriji naprednih materialov

Ljubljana, 19. novembra - Na dvodnevni poslovni obisk na svetovno razstavo Expo v Dubaj v nedeljo odhaja tudi prva delegacija Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Kot so sporočili, bodo osredotočeni na predstavitev slovenske industrije naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne.

Združeni arabski emirati, Dubaj.
Expo v Dubaju.
Slovenski paviljon.
Foto: Aleš Osvald/STA

V delegaciji GZS sodeluje 35 gospodarstvenikov iz 23 podjetij, panogo naprednih materialov pa bo zastopal strokovnjak za to področje Bojan Podgornik iz Inštituta za kovinske materiale in tehnologije in Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (Srip Matpro).

Osrednji dogodek dvodnevnega obiska je poslovni forum Napredni materiali za zeleno prihodnost, ki bo 22. novembra na slovenskem paviljonu.

Gospodarska zbornica Slovenije je kot partner pri izvedbi slovenskih gospodarskih delegacij na Expo 2020 Dubaj koordinator določenih delegacij in tematsko obarvanih poslovnih forumov, so še pojasnili na zbornici.

V prihodnjih mesecih bodo Dubaj obiskale še tri zbornične delegacije, ki bodo usmerjene na digitalizacijo in umetno inteligenco, lesarstvo ter prehrano in kmetijstvo.