Mediji 17.11.2021 16:13

Kolektiv informativnega programa TVS poziva k dialogu o programsko-produkcijskem načrtu za leto 2022

Ljubljana, 17. novembra - V kolektivu informativnega programa TVS ob predlogu programsko-produkcijskega načrta za leto 2022 opozarjajo, da ta prinaša številne novosti pri njihovem delu, predvsem pa ni jasna njegova izvedba - kadrovsko, organizacijsko, niti produkcijsko. Kot so sporočili, so pripravili argumentiran odziv na predlog in vodstvo RTVS pozvali k dialogu.

Ljubljana. Logotip RTV Slovenija. Foto: Domen Grögl/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip RTV Slovenija.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Prav tako so vodstvo pozvali k pojasnilom. Predlog programsko-produkcijskega načrta namreč ni usklajen z uredništvom informativnega programa, odgovorna urednica in uredniki uredništev pa so odstopili zaradi neizvedljivosti programsko-produkcijskega načrta ter "posledičnega siromašenja in marginalizacije informativnega programa" s premikom informativnih vsebin na drugi program Televizije Slovenija (TVS), so pojasnili.

Po njihovih navedbah je poziv vodstvu Radiotelevizije Slovenija (RTVS) in programskim svetnikom, naj temeljito premislijo o predlogih in prenovi informativnega programa za prihodnje leto, do zdaj z imeni in priimki podpisalo 126 od 143 sodelavcev in zaposlenih v informativnem programu.

Sicer pa so v kolektivu informativnega programa TVS še pojasnili, da so komisije programskega sveta, pristojne za potrjevanje in nadzor programsko-produkcijskega načrta, v ponedeljek na skupni seji vodstvu naložile, naj do 22. novembra programskim svetnikom predloži načrt z morebitnimi popravki, ki bodo osnova za razpravo in odločanje na seji programskega sveta 29. novembra.