Expo 2020 10.11.2021 14:02

Radio Slovenija bo poslušalcem vsak mesec približal dogajanje na Expu

Ljubljana, 10. novembra - Radio Slovenija v oddajah Prvi na Expu, ki so na sporedu vsako drugo sredo v mesecu ob 14.30 na prvem programu, poslušalcem predstavlja dogajanje na svetovni razstavi v Dubaju. Reportaže, pogovori in prispevki bodo v 20-minutnih oddajah poslušalcem približali največji svetovni dogodek od začetka pandemije covida-19, so prepričani na Radiu.

Združeni arabski emirati, Dubaj. Expo v Dubaju. Slovenski paviljon. Foto: Aleš Osvald/STA Arhiv STA

Združeni arabski emirati, Dubaj.
Expo v Dubaju.
Slovenski paviljon.
Foto: Aleš Osvald/STA
Arhiv STA

Na Expu 2020 se predstavlja več kot 190 držav, ob njih pa še številne mednarodne organizacije, podjetja in druge institucije. Prireditelji v šestih mesecih, razstava poteka do 31. marca 2022, pričakujejo 25 milijonov obiskovalcev.

V oddaji, ki je na sporedu vsako drugo sredo v mesecu, bodo na Radiu Slovenija predstavili tudi pestro dogajanje v slovenskem paviljonu. Slovenija je program vsebinsko razdelila v 11 sklopov, v okviru katerih se bo predstavilo več kot 120 slovenskih malih, srednjih in velikih podjetij.

Slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo v Dubaju je sicer po podatkih javne agencije Spirit Slovenija v prvem mesecu dogajanja sprejel več kot 120.000 obiskovalcev. Rekorden dan je bil 21. oktobra, ko ga je obiskalo več kot 15.000 ljudi. Vtisi so pozitivni, saj obiskovalci vsebine paviljona v povprečju ocenjujejo z oceno 8,2, so sporočili iz agencije.