25.10.2021 12:15

Odprte prijave na razpis za štipendije L'Oreal-Unesco za ženske v znanosti

Ljubljana, 25. oktobra - Slovenska nacionalna komisija za Unesco in družba L'Oreal Adria sta z današnjim dnem odprla prijave na 16. razpis za štipendije L'Oreal-Unesco za ženske v znanosti. Na razpis z naslovom Za ženske v znanosti 2022 se vse do vključno 25. novembra 2021 lahko prijavijo mlade raziskovalke v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine.

Trzin. Podjetje Educell. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Trzin.
Podjetje Educell.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Tri prijaviteljice, ki bodo s svojim znanstvenim delom prepričale komisijo, bodo prejele štipendijo v višini 5000 evrov in se pridružile 43 dosedanjim štipendistkam, so danes sporočili organizatorji natečaja in dodali, da štipendije prispevajo k zmanjšanju neenakosti med ženskami in moškimi v znanosti ter podpirajo raziskovalno delo obetavnih mladih znanstvenic v Sloveniji.

Na razpis se lahko prijavijo znanstvenice, ki so v študijskem letu 2021/2022 v sklepni fazi doktorskega študija, svoje raziskovanje opravljajo na slovenski raziskovalni instituciji in niso starejše od 35 let.

Za vprašanja pri izpolnjevanju prijavnice in kot pomoč pri pripravi vloge bo letos prijaviteljicam na voljo informativni pogovor po spletu. Ta bo potekal 18. novembra 2021 med 12. in 14. uro, povezava na dogodek bo dostopna na Facebook strani L'Oreal-Unesco Za ženske v znanosti.

V 16 letih podeljevanja štipendij je bilo v Sloveniji nagrajenih že 43 mladih raziskovalk, dve sta sodelovali tudi v mednarodnem programu štipendij For Women in Science (danes International Rising Talents).

Več informacij o programu Za ženske v znanosti, prijavnico in razpisne pogoje je mogoče najti na spletni stran ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.