Startupi 22.10.2021 19:40

Na hekatonu do rešitev s področij mobilnosti, okolja, prehrane in poplav

Ljubljana, 22. oktobra - Tehnološki park Ljubljana v sodelovanju s partnerji organizira hekaton poimenovan Z odprtimi podatki do zelene prihodnosti. Potekal bo 6. in 7. novembra, na njem bodo iskali rešitve s področij mobilnosti, okolja, prehrane in poplav. Rok za prijave je 1. november, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana.

Ljubljana. Hekaton, poimenovan Z odprtimi podatki do zelene prihodnosti. Foto: Tehnološki park Ljubljana

Ljubljana.
Hekaton, poimenovan Z odprtimi podatki do zelene prihodnosti.
Foto: Tehnološki park Ljubljana

Hekaton organizirajo v sodelovanju z ministrstvom za javno upravo, Mestno občino Ljubljana in Mednarodnim raziskovalnim centrom za umetno inteligenco pod okriljem Unesca (IRCAI).

Nagradni sklad znaša 13.000 evrov, vsem ekipam, katerih produkti se bodo znašli na trgu, pa bo podjetje Infobip pomagalo pri financiranju rešitev za končne stranke v višini več kot 100.000 evrov na projekt, kar zajema tako tehnološko podporo in tehnološka orodja kot tudi pomoč pri samem razvoju poslovnih modelov za obdobje šestih mesecev.

Ekipe, ki se bodo obenem prijavile na čebelji izziv, bodo hkrati prijavljene tudi na mednarodni hekaton Digieduhack, na katerem bodo inovativni posamezniki in ekipe z vsega sveta iskali rešitve s področja digitalnega izobraževanja. Zmagovalna ideja hekatona Z odprtimi podatki do zelene prihodnosti bo šla samodejno v dodatna ocenjevanja za izbor enega od treh zmagovalcev Digieduhacka.