Startupi #družba 22.10.2021 8:45

Letošnji hekaton Innovation Days na temo ohranjanja psihofizičnega zdravja doma in na delovnem mestu

Ljubljana, 22. oktobra - Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) v sodelovanju z evropsko mrežo EIT Health tretje leto zapored organizira Innovation Days, dvodnevno tekmovanje ekip v iskanju rešitev za različne zdravstvene izzive. Tekmovanje bo potekalo virtualno danes in v soboto, osrednja tema pa je ohranjanje psihofizičnega zdravja doma in na delovnem mestu.

Ljubljana. Delovno okolje in zaščitni ukrepi proti širjenju epidemije bolezni covid-19. Foto: STA Arhiv STA

Ljubljana.
Delovno okolje in zaščitni ukrepi proti širjenju epidemije bolezni covid-19.
Foto: STA
Arhiv STA

Letošnja slovenska tema tekmovanja je posebej aktualna, saj smo zaradi sprememb dela in zasebno-poslovnega življenja, ki jim je botrovala bolezen covid-19, bolj podvrženi pomanjkanju časa in slabši skrbi za lastno zdravje, so sporočili iz LUI.

V sklopu te široke tematike bo letošnji dvodnevni hekaton po njihovih navedbah tako omogočil razvoj idej v smislu aplikacij, športnih aktivnosti, ergonomije, prehrane, družabnih iger in drugih izboljšav, ki prispevajo k bolj zdravemu vsakdanu.

Tekmovanje je odprto za vse dodiplomske, magistrske in doktorske študente, ki se zanimajo za inovacije na področju zdravja, dobrega počutja in zdravstva. Prijavili so se lahko tako posamezniki kot ekipe, saj so bili pred začetkom tekmovanja razvrščeni v multidisciplinarne ekipe.

Udeleženci so pred pričetkom hekanja spoznali metodo Design Thinking, ki bo služila kot ogrodje za razvoj ideje. Na tekmovanju jim bodo v pomoč tudi strokovni mentorji, ki so sami izkušeni podjetniki. Tekom hekatona bo potekala tudi delavnica uspešnega predstavljanja idej, saj jih konec drugega dne čaka predstavitev lastnih inovativnih rešitev pred izbrano podjetniško komisijo.

Zmagovalna ekipa bo prejela denarno nagrado v višini 1500 evrov in uvrstitev na finalni vseevropski dogodek Innovation Days. Zmagovalci bodo v družbi preostalih evropskih finalistov s svojo idejo predstavljali Slovenijo in se potegovali za evropsko zmago. Najbolj inovativne ekipe bodo pridobile tudi možnost nadaljnjega razvoja ideje v startup programu LUI.

Innovation Days so tekmovanja, namenjena spodbujanju zdravstvenih inovacij. Tekmovanja potekajo po celi Evropi v sklopu EIT Health, največje mreže organizacij in inovacij na področju zdravja, podprte s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologije (EIT) in Evropske unije. LUI je slovensko središče za EIT Health.