Startupi 21.10.2021 14:00

V Ljubljani znova investicijska konferenca Next Round

Ljubljana, 21. oktobra - V slovenski prestolnici se bo prihodnji teden odvila letošnja izvedba mednarodne investicijske konference Next Round. Že tradicionalni mednarodni dogodek bo tudi letos povezal preko 320 udeležencev, med njimi 80 uglednih mednarodnih in domačih vlagateljev tveganega kapitala iz Srednje in Vzhodne Evrope s 140 tehnološkimi startup podjetji iz vse Evrope.

Ljubljana. Konferenca Next Round. Foto: https://www.nextround.eu/

Ljubljana.
Konferenca Next Round.
Foto: https://www.nextround.eu/

Konferenco, ki bo v hibridni obliki potekala 26. in 27. oktobra 2021, organizirajo ABC Accelerator, CEED Slovenia, South Central Ventures in Slovenski podjetniški sklad, s podporo Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter v partnerstvu z iniciativo Startup Slovenija.

Dvodnevni dogodek, na katerem bodo prisotni največji vlagatelji tveganega kapitala iz EU, ki imajo interes investiranja v regijah Srednje in Vzhodne Evrope, bosta odprla minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel, so še sporočili organizatorji dogodka.

Osrednja tema dogodka bo namenjena iskanju odgovora na vprašanje, kako in na kakšen način izboljšati poslovno okolje, da bi evropski samorogi lažje in hitreje uspevali. Pri tem bo poudarek na tem, kako lahko države članice EU in Evropska komisija prispevajo k doseganju tega cilja.

Razpravljalcem bo v pomoč metodološko orodje Semafor oziroma Traffic light, ki ga je Slovenija razvila za pregled aktivnosti iz strateških EU in nacionalnih dokumentov na petih prioritetnih področjih, ki jih s ciljem hitrejše rasti startupov in scaleupov izvajajo EU in nacionalne institucije.

Prvi dan se bodo predstavili tudi uspešni evropski in slovenski startup in scaleup podjetniki ter v pogovoru s predstavniki Evropske komisije izpostavili izzive, s katerimi se srečujejo na svoji poti do uspeha. Drugi dan dogodka pa se bo zgodilo tudi približno 300 individualnih poslovnih srečanj, ki so priložnost za mlada, inovativna podjetja, da poiščejo kapital za razvoj in rast svojih podjetij.