Mediji 21.10.2021 10:41

United Media prevzema Adria Medio

Ljubljana, 21. oktobra - Družba United Media, ki je del skupine United Group in je junija v Sloveniji zagnala spletni portal blagovne znamke N1, je na Agenciji RS za varstvo konkurence (AVK) priglasila prevzem podjetja Adria Media, med drugim izdajatelja revij Cosmopolitan in Story, je razvidno iz objave AVK. Družbi sta že lani podpisali tudi sporazum o sodelovanju.

Ljubljana. Revije, ki jih izdaja Adria Media Ljubljana. Foto: STA

Ljubljana.
Revije, ki jih izdaja Adria Media Ljubljana.
Foto: STA

United Media je v lasti skupine United Group, katere večinski delež je marca 2019 kupil britanski sklad BC Partners, okoli četrtinski delež pa naj bi v njej obdržal poslovnež Dragan Šolak. Pod okrilje skupine sodijo tudi telekomunikacijsko podjetje Telemach, spletni trgovinski portal Shoppster ter športni programi Sport Klub.

Kapitalsko povezovanje bo zdaj steklo še s podjetjem Adria Media, ki je v lasti Tomaža Drozga in v Sloveniji poleg omenjenih dveh med drugim izdaja tudi reviji Avtomagazin in Elle ter spletni portal Metropolitan.si.

Časnik Delo je danes v spletni izdaji spomnil, da je Adria Media del svojih revij (Lady, Jana, Lisa, Nova) v preteklosti prodala podjetju Časnik Večer, ta pa Martinu Odlazku. Ali bo novi lastnik Adrie Medie združil spletni portal N1 in Metropolitan.si, ni jasno. Adria Media je lani vknjižila 1,9 milijona evrov prihodkov in prek 600.000 evrov čiste izgube, še navaja Delo.