Podjetja #družba 13.10.2021 12:16

Opensignal: Telekomovo mobilno omrežje najboljše v Sloveniji

Ljubljana, 13. oktobra - Najboljše, najhitrejše in najzanesljivejše mobilno omrežje v Sloveniji ima Telekom Slovenije, je pokazala neodvisna raziskava družbe Opensignal. Ta je rezultate tudi za Slovenijo objavila letos drugič, v obeh primerih pa je Telekom Slovenije postavila na prvo mesto. V raziskavi je primerjala štiri operaterje na slovenskem trgu.

Ljubljana.
Telekom Slovenije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Družba Opensignal predstavlja neodvisen globalni standard za merjenje kakovosti mobilnih omrežij, kakovost omrežja pa meri na podlagi transparentne metodologije in dejanske uporabniške izkušnje. Merjenje je potekalo 90 dni med 1. junijem in 29. avgustom v sedmih kategorijah, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

V kategorijah igranje iger, hitrost od uporabnika, hitrost do uporabnika in 4G pokritost je Telekom Slovenije po teh ugotovitvah najboljši med slovenskimi mobilnimi operaterji. V kategoriji video izkušnja si ta naziv deli z A1, v kategoriji uporaba govornih aplikacij s T-2 in A1, v kategoriji 4G dostopnost pa s Telemachom.

"V našem drugem poročilu o mobilni izkušnji v Sloveniji Telekom Slovenije znova dominira in je v vseh kategorijah absoluten zmagovalec ali pa si prvo mesto deli," so na svojih spletnih straneh zapisali avtorji raziskave. V Telekomu Slovenije so dodali, da s svojim komercialnim omrežjem 5G, ki so ga vzpostavili oktobra lani, pokrivajo že več kot 34 odstotkov prebivalstva, uporablja pa ga več kot 50.000 uporabnikov.

Prvič je bila raziskava Opensignal v Sloveniji opravljena na prehodu v letu 2021, v času od 1. decembra 2020 do 28. februarja letos.