znanost 12.10.2021 11:51

Tehniški muzej Slovenije te dni v znamenju biotehnike

Bistra, 12. oktobra - V Tehniškem muzeju Slovenije do četrtka potekajo Biotehniški dnevi, ki jih skupaj z muzejem pripravlja Biotehniški izobraževalni center. Prek delavnic in demonstracij, ki se bodo zvrstile tekom treh dni, želijo obiskovalcem predstaviti raznoliko dejavnost izobraževalnega centra, so sporočili.

Borovnica.
Tehniški muzej Slovenije v Bistri.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Na delavnicah bodo po navedbah organizatorjev obiskovalci lahko spoznali potek izdelave kozarčnih sladic, oblikovanih s sladkornimi in čokoladnimi masami. Prav tako bo izveden prikaz žit in mok ter njihova uporaba pri izdelavi kruha.

Predstavljena bo tudi vloga mikroorganizmov v živilstvu ter delavnica vzorčenja in determinacije bentoških nevretenčarjev in planktona z razlago njihovega pomena za biosfero.

V sklopu Biotehniških dni bodo obiskovalci Tehniškega muzeja v Bistri pri Vrhniki lahko priča tudi dvema predavanjema. Tema prvega bodo pasti uživanja energijskih pijač, na drugem pa bodo predstavili povezavo med senzoriko in virtualno potjo do poklica v živilstvu, sporočajo organizatorji.

Dogodki so namenjeni predvsem učencem tretje triade in dijakom, ogled prireditev pa je vključen v ceno muzejske vstopnice.