Podjetja 12.10.2021 5:00

GZS bo podelila priznanja za najboljše inovacije

Ljubljana, 12. oktobra - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) bo danes v okviru Dneva inovativnosti podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem. Zbrane bosta na podelitvi med drugim nagovorila gospodarski minister Zdravko Počivalšek in predsednik GZS Tibor Šimonka.

Ljubljana.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Letos se za najvišja priznanja poteguje 41 slovenskih inovacij, ki so na regionalnih razpisih prejele zlata priznanja in se uvrstile med najboljše, so sporočili iz GZS.

Tokratna konferenca bo posvečena inovatorjem in inovacijam Slovenk in Slovencev po svetu. Tako bodo na konferenci med drugim spregovorili o razvoju podjetništva v Sloveniji in o tem, kaj se lahko naučimo od tujine, ter o inoviranju znotraj (velikega) podjetja.

Nagovora bosta imela tudi ustanovitelj podjetja 1o inc. s sedežem v ZDA Aleks Jakulin in ustanovitelj podjetja Better Origin s sedežem v Veliki Britaniji Miha Pipan.

Dan inovativnosti je letos organiziran v sodelovanju z Društvom v tujini izobraženih Slovencev (VTIS).

Društvo bo v okviru konference pripravilo delavnico, na kateri bodo predstavili zbrane dobre prakse zaposlovalcev v tujini, predvsem z vidika, kako najbolj uspešni med njimi privabljajo in zadržujejo talente v podjetju, je še zapisano na spletni strani konference.

Dan inovativnosti bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, konferenco bo mogoče spremljati tudi preko spletne strani GZS.