Podjetja 11.10.2021 10:19

HSE vstopa na maloprodajni trg električne energije

Ljubljana, 11. oktobra - Skupina Holding Slovenske elektrarne (HSE), ki je največja proizvajalka električne energije iz obnovljivih virov v državi, vstopa na maloprodajni trg električne energije. V četrtek bo namreč podpisala pogodbo o nakupu 51-odstotnega deleža družbe ECE, v katero sta se združili trgovski družbi Elektra Celje in Elektra Gorenjske.

Ljubljana.
Holding Slovenske elektrarne (HSE).
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

"Združili bomo, kar je v naših energijah najboljšega, in skupno ponudbo oplemenitili s smelostjo, znanjem in izkušnjami kupca, Holdinga Slovenske elektrarne, in prodajalcev, Elektra Celje in Elektra Gorenjska," so poudarili v HSE.

HSE ob četrtkovem podpisu pogodbe v prostorih Elektra Celje v Šempetru pripravlja tudi novinarsko konferenco, na kateri bodo sodelovali generalni direktor HSE Viktor Vračar, predsednik uprave Elektra Celje Boris Kupec, predsednik uprave Elektra Gorenjske Ivan Šmon in direktor ECE Sebastijan Roudi.

HSE je postopek za prevzem ECE pri agenciji za varstvo konkurence (AVK) priglasila decembra 2019, potem ko je AVK izdala pozitivno odločbo glede priglasitve koncentracije HSE, Elektro Gorenjska, Elektro Primorska in Elektro Celje pri nameravanem prevzemu skupne kontrole v družbah ECE in E3. A je uprava družbe Elektro Primorska za prodajo hčerinske družbe E3 kot najugodnejšega ponudnika februarja lani prepoznala družbo Petrol.