Startupi 10.10.2021 9:10

V postojnskem podjetniškem inkubatorju nastalo osem inovativnih podjetniških idej

Postojna, 10. oktobra - V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva je v preteklih šestih mesecih v posebnem mentorskem programu nastalo osem svežih, inovativnih in ustvarjalnih podjetniških idej. Udeleženci letošnjega programa so na torkovi zaključni slovesnosti javno predstavili svoje poslovne ideje, strokovna komisija pa je razglasila letošnje zmagovalce.

Postojna, Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva.
V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva je v preteklih šestih mesecih v posebnem mentorskem programu nastalo osem svežih, inovativnih in ustvarjalnih podjetniških idej.
Foto: Facebook stran Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva

Pogum, znanje in ustvarjalnost so lastnosti vseh potencialnih podjetnikov, ki so s podporo izkušenih mentorjev v tem programu pridobili aktualna in uporabna podjetniška znanja ter s tem prve in pomembne korake za svojo nadaljnjo podjetniško pot. Veliko spodbud, v smislu konstruktivnih vprašanj in nasvetov, pa so bili udeleženci deležni tudi s strani strokovne komisije, ki je odločala o tem, kdo so letošnji zmagovalci, so sporočili iz Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva iz Postojne.

Med letošnjim naborom podjetniških idej je bil zmagovalni naziv naj poslovna ideja po odločitvi strokovne komisije podeljena Mateju Mihelčiču in njegovi inovaciji, trajnostni svetilki. Slednja omogoča rastlinam rast v temnejših prostorih, saj lahko simulira sončno svetlobo.

Naziv za naj ustvarjalno idejo je prejela ustvarjalka aktivnih doživetij v naravi Suzana Vidmar, ki je s poučnim pristopom k spoznavanju preteklosti ustvarila escape land Po poteh prestranškega pračloveka.

Najbolj prepričljiv nastop oziroma predstavitev svoje poslovne ideje pa je prikazal Jure Počkaj, eden največjih opernih strokovnjakov doma in v tujini, ki svoji uspešni glasbeni poti dodaja tudi ustvarjanje lastne podjetniške zgodbe "Jure Počkaj s Pozabljenim orkestrom" ter si s tem prislužil naziv za letošnji naj pitch.

Letošnji zmagovalci so si razdelili denarne nagrade v vrednosti 15.000 evrov, nagradni sklad sta zagotovila Občina Postojna in javna agencija Spirit. Zmagovalcem pa bo v naslednjem letu omogočena tudi uporaba delovnega prostora in strokovno mentorstvo.

V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva so preteklih mesecih vzpostavili sistem za predinkubacijo ter inkubacijo udeležencev, izpeljali 40 tematskih dogodkov in pri tem sodelovali s 1000 udeleženci. Uspešno so izpeljali podjetniška programa Naša Perspektiva in Start-Tourism-Up ter razširili mentorsko mrežo. Aktivno so pristopili k vzpostavitvi sistema za spodbujanje podjetnosti mladih na osmih osnovnih šolah.

Proti koncu letošnjega leta napovedujejo poziv za dva programa in sicer Start-Tourism-Up ter Ideja PRO, v začetku leta 2022 pa bodo nove podjetnike ponovno povabili v podjetniški program Naša perspektiva.