Podjetja 8.10.2021 9:16

Gorenjska gazela letos Marmor Hotavlje

Ljubljana, 8. oktobra - Družba Dnevnik je v četrtek izpeljala peti regijski dogodek letošnjega izbora Gazela, v katerem išče najboljša hitro rastoča podjetja. Naziv gorenjske gazele je prejela kamnoseška družba Marmor Hotavlje. Nominirani sta bili sicer še družbi Mizarstvo Jezeršek in Protim Ržišnik Perc.

Ljubljana.
Nagrada gazela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V družbi Marmor Hotavlje so lani dosegli 15,5 milijona evrov prometa z zavidljivo dodano vrednostjo 61.606 evrov na zaposlenega. V petih letih so prihodki zrasli za več kot 60 odstotkov, so sporočili iz Dnevnika.

Danes družba velja za svetovnega voditelja v nišnem luksuznem segmentu opreme jaht.

Poslovni model družbe s 174 zaposlenimi temelji na prepoznani vrednosti za kupca. Uspeh pa gradijo na znanju, kakovosti in razvoju. Tako so med drugim razvili rešitev, ki omogoča, da kamen narežejo na debelino od tri do štiri milimetre, kar šteje za zahteven izziv, navajajo organizatorji izbora.

Marmor Hotavlje je po oceni metodološke komisije, ki je izbrala gazelo, svetovni zgled trajnostne in dinamične rasti. "Do domačega kamna - Hotaveljčana - imajo izstopajoče trajnosten odnos. Tržijo ga kot ekskluziven kamen, po visokih cenah, in s tem dodajajo kamenček v mozaiku vizije vodilnega kamnoseškega podjetja na svetu," so zapisali.

Priznanje sta na četrtkovi slovesnosti prevzela direktorja podjetja Damijan in Tomaž Selak.

Letošnji izbor Gazela v ospredje postavlja vrednoti dinamične in trajnostne rasti podjetij. Projekt je pripravljen v obliki šestih regionalnih in enega nacionalnega dogodka, na katerih bodo razglašena najboljša med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji. Nagrajence bodo slovesno razglasili 26. oktobra v Cankarjevem domu.