Podjetja #družba 4.10.2021 16:05

AMZS in Avant car ustanovila podjetje za prehod na električno mobilnost

Ljubljana, 4. oktobra - Podjetje AMZS, ki sodi pod okrilje Avto-moto zveze Slovenije, in Avant car sta ustanovila podjetje eFrend. Nova poslovna platforma združuje partnerje in ponudnike, ozavešča in izobražuje o trajnostni mobilnosti. Obenem naročnikom omogoča prehod na električno mobilnost, so danes sporočili iz AMZS.

Ljubljana.
Polnilnica za električne avtomobile.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Poslovna platforma za e-mobilnost eFrend po besedah direktorice novoustanovljenega podjetja Maje Benko omogoča hitrejši in enostavnejši prehod slovenske družbe na električno mobilnost.

Na spletni strani je mogoče najti nasvete, informacije ter izdelke in storitve s področja električne mobilnosti. Del platforme je tudi spletna eKipedija, ki nudi izobraževanja e-mobilnosti. V prihodnje bodo na voljo tudi poglobljene strokovne vsebine za tiste, ki bodo profesionalno delovali na tem področju.

Pri eFrendu so potrošnikom na voljo različni paketi, ki združujejo AMZS članstvo, souporabo 100-odstotno električnih vozil sistema Avant2Go ter druge vsebine in storitve s področja e-mobilnosti. Na spletni strani je prikazana tudi ponudba električnih polnilnic oziroma oskrbe z električno energijo tako doma kot na delovnem mestu, so še sporočili iz AMZS.