Podjetja 27.9.2021 6:00

Na NT konferenci znova o najnovejših trendih v tehnološko-poslovnem svetu

Portorož, 27. septembra - V Portorožu se bo danes začela 26. izvedba NT konference, ki sodi med največje tehnološko-poslovne dogodke v Sloveniji. Na tridnevni konferenci se bo odvila vrsta predavanj in drugih dogodkov, na katerih bodo domači in tuji strokovnjaki predstavili najnovejše trende s področja informacijskih tehnologij, ki močno vplivajo tudi na poslovni svet.

Temeljni sklop dogodkov NT konference je tehnološko obarvan. Ta bo postregel s predavanji in drugimi dogodki o temah, kot so na primer strežniki, informacijska varnost, podatkovne zbirke, poslovna analitika, tehnologije v oblaku, razvoj naprednih informacijskih tehnologij in najnovejše rešitve ameriškega razvijalca programske opreme Microsoft.

Na osrednji, drugi dan konference bo potekal tudi tako imenovani NTK Poslovni dan. Ta bo razdeljen v štiri vsebinske sklope: digitalizacija in okrevanje gospodarstva, tehnologija in družba, nove veščine in učenje ter voditeljstvo za prihodnost. Med govorci bo tudi minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, je še razvidno z uradne spletni strani konference.

V okviru NT konference bodo posebno pozornost namenili tudi šolstvu. V sklopu pod naslovom Šolstvo prihodnosti bodo v luči vpliva epidemije bolezni covid-19 med drugim spregovorili o oddaljenem in hibridnem poučevanju, vključujoči učilnici prihodnosti, upravljanju z računalnikom, virtualnim učilnicam ter pomembnosti urejanja varnostnih kopij v oblaku.

Uradni organizator konference je podjetje MPG Plus, med glavnimi partnerji pa so med drugim Microsoft Slovenija, Telekom Slovenije, Comtrade idr. Več informacij je na voljo na spletni strani https://www.ntk.si/.