Podjetja 23.9.2021 12:23

Podelili priznanja najboljšim inovatorjem v celjski regiji

Celje, 23. septembra - Regionalna gospodarska zbornica Celje je danes podelila priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Podelili so štiri zlate, pet srebrnih in dve bronasti priznanji ter štiri priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Na nacionalno raven ocenjevanja so se uvrstile tri najvišje ocenjene zlate inovacijske prijave.

Za nacionalna priznanja za inovacije se bodo tako potegovali Kronoterm s toplotno črpalko voda za koriščenje odpadne toplote, Hermi s Fast joint in Bosio s plinsko ogrevano industrijsko pečjo za žarjenje Two in one.

Zlato priznanje je prejelo še podjetje CPPE za kombiniran filter-granulator, so sporočili iz Regionalne gospodarske zbornice Celje.

Srebrno priznanje so prejeli Container za multifunkcijski sistem Ovako, Cinkarna Celje za proizvodno linijo za avtomatsko brizganje fluoriranih termoplastov, Silco za polnilo za plastiko, Sico za drobilnik Robust R60 Eco in Kočevar za podporne roke pločevinastih izdelkov večjih dimenzij.

Bronasti priznanji pa sta prejeli Žična kovina in Jelenko engineering za avtomatski pletilni stroj in Silco za temeljni premaz 7100 M10 E-primer.

Na razpis, ki je bil letos odprt do konca maja, je bilo prijavljenih 15 inovacij iz 12 podjetij, pri katerih je sodelovalo 46 inovatorjev. Ti so prijavili 10 produktnih in pet procesnih inovacij.

Nacionalna priznanja za inovacije bodo podelili 12. oktobra na Dnevu inovativnosti 2021 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.