Expo 2020 20.9.2021 14:59

Odprtje Expa v Dubaju bodo pospremili številni glasbeni zvezdniki

Dubaj, 20. septembra - Na otvoritveni slovesnosti Expa v Dubaju bodo nastopili številni glasbeni zvezdniki, med drugim italijanski operni pevec Andrea Bocelli, britanska pop zvezdnica Ellie Goulding in kitajski pianist Lang Lang. Po besedah glavnega organizatorja Tareqa Ghosheha bo slovesnost, ki bo na sporedu 30. septembra, odražala kreativnost in optimizem.

Združeni arabski emirati, Dubaj. Svetovna razstava Expo Dubaj 2020. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Združeni arabski emirati, Dubaj.
Svetovna razstava Expo Dubaj 2020.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Poleg naštetih se bodo na odru Expa zvrstili še z zlatim globusom nagrajena igralka, pevka in avtorica Andra Day in štirikratna nagrajenka z grammyjem Angelique Kidjo.

Povabljeni gosti bodo lahko spremljali tudi nastope regijskih zvezdnikov, med drugim Mohameda Abduja, pevke Ahlam Alshamsi in ambasadorja letošnjega Expa Hussaina Al Jassmija. Med napovedanimi nastopajočimi je tudi libanonsko-ameriška pevka Mayssa Karaa.

Gledalcem pred TV zasloni organizatorji obljubljajo vizualno bogato otvoritev s številnimi plesnimi vložki, ki jo primerjajo z otvoritvenimi slovesnostmi na olimpijskih igrah. Za koreografijo je poskrbel producent Scott Givens, ki ima za seboj že 62 globalnih dogodkov in več otvoritev olimpijskih iger kot katerikoli drugi producent.

"Medtem ko bodo žarometi usmerjeni v Združene arabske emirate, bomo svetu pokazali našo odločnost, da gostimo dogodek, ki bo razveselil svet," je dejal glavni organizator dogodka Tareq Ghosheh. Otvoritvena slovesnost bo potekala 30. septembra v dvorani Al Wasl Plaza, trajala pa bo 90 minut.

Expo 2020 bo v Dubaju vrata za obiskovalce odprl 1. oktobra, svetovna razstava pa bo na ogled do konca marca prihodnje leto.