17.9.2021 14:38

Vseslovensko glasovanje skupnosti za Social Impact Award Slovenia 2021 do 4. oktobra

Ljubljana, 17. septembra - V sklopu programa Social Impact Award se je v torek odprlo vseslovensko glasovanje skupnosti oz. Community Voting za nagrado Social Impact Award 2021, ki bo odprto do 4. oktobra. Za nagrade projekta, ki je mladim prvič omogočilo vključitev v mednarodni program neformalnega izobraževanja v socialnem podjetništvu, se poteguje pet najboljših ekip.

Kot so sporočili s Slovenske agencije za mlade, so letos preko programa Social Impact Award mladim prvič omogočili vključitev v celovit mednarodni program, ki jih vodi čez vse faze razvoja socialno-podjetniške ideje in jim nudi stalno mentorsko podporo.

V prvi sezoni Social Impact Awarda v Sloveniji je projekt dosegel več kot 4500 mladih v okviru različnih dogodkov o socialnem podjetništvu in jim tako pomagal ideje spremeniti v poslovne priložnosti.

Do 4. oktobra je odprto vseslovensko glasovanje za t. i. Community Award oz. nagrado skupnosti, ki poteka ob podpori Štartaj Slovenija, prav tako pa t. i. Community Voting oz. vseslovensko glasovanje skupnosti za nagrado Social Impact Award 2021.

Za nagrade se poteguje pet najboljših projektov, ki so predstavljeni tudi na spletni strani Social Impact Award. To so projekt Impressive - kredibilnost za vsako ceno, kjer so avtorji zasnovali napreden algoritem, ki prejme preproste ocene bralcev o objektivnosti članka, spletna platforma Thrift, ki omogoča prodajo in izmenjavo rabljenih oblačil, projekt Jaz intimi, ki ponuja preventiven program spolne vzgoje za osnovnošolce, spletna platforma Delavnice.net, ki rešuje problem razpršenosti in nepreverjenosti izbirnih vsebin ter spletno programsko orodje PsyBit, ki z avtomatiziranimi komponentami psihološkega testiranja podjetjem pomaga izbrati optimalnega kandidata.

Končni nagradi bodo na zaključni prireditvi v Kopru v drugem tednu oktobra podelili v dveh kategorijah, kot nagrado skupnosti in nagrado žirije. Zmagovalci bodo med drugim prejeli 1500 evrov začetnega kapitala, dodatno mentorsko podporo, praktične nagrade in brezplačno udeležbo na globalnem srečanju vseh zmagovalcev Social Impact Award po svetu, so navedli.

Direktor Slovenske agencija za mlade Jan Peloza je v okviru projekta izpostavil, da bodo začetek leta 2022 z odprtjem tudi prvega Impact Huba v Sloveniji ponudili še fizično podporno okolje za razvoj podjetniških idej, ki poleg inovativnih poslovnih rešitev ponujajo še pozitiven vpliv na družbo in okolje. "Socialno-podjetniške ideje mladih, ki so bile razvite v okviru programa Social Impact Award, bodo v sklopu ljubljanskega Impact Huba tako dobile svoj prostor za nadgradnjo in nadaljnjo rast," je poudaril.

V mednarodnem projektu Social Impact Award sodeluje že več kot 40.000 mladih iz 28 držav Evrope, Afrike in Azije. Social Impact Award v Sloveniji so letos kot glavni partnerji podprli Mestna občina Koper, Univerza na Primorskem, Luka Koper, Spar Slovenija in banka Sparkasse. Z njihovo pomočjo so bile vse aktivnosti projekta za mlade brezplačne.