Podjetja #družba 12.9.2021 9:00

Bliža se Websi dan 2021

Ljubljana, 12. septembra - V Ljubljani bo v četrtek potekal Websi dan 2021. Na festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja bodo obiskovalci na številnih predavanjih in dveh okroglih mizah spoznali nove trende, priložnosti in zgodbe s področja digitalnega, organizatorji pa bodo letošnjim digitalnim presežkom podelili tudi nagrade Websi Spletni prvaki.

Ljubljana, Kino Bežigrad. Festivala slovenskega digitalnega komuniciranja Websi dan. Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, Kino Bežigrad.
Festivala slovenskega digitalnega komuniciranja Websi dan.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Tudi v 10. izvedbi bo Websi dan po napovedih organizatorjev postregel s pestrim programom in zanimivimi gosti.

Med drugim bosta na predavanju z naslovom Kdo je dal tebi izpit Andreja Žižek Urbas iz Zavarovalnice Triglav in Nika Perovšek iz podjetja Renderspace spregovorili o spreminjanju navad uporabnikov z vsebinskim marketingom. Sodelavka projekta COVID-19 sledilnik Barbara Kranjc bo predstavila njihovo vsakodnevno delovanje na predavanju z naslovom Sledilnik - strategija komuniciranja brez strategije?

Luka Dolar in Matej Praprotnik z Vala 202 in RTV Slovenija predstavila izkušnjo posredovanja letošnjih olimpijskih iger v Tokiu, direktorica podjetja We explain Tanja Sedej pa bo predavala o pomembnosti ustvarjanja in komuniciranja preko zgodb.

Poleg 20 predavanj se bosta na dogodku odvili tudi dve okrogli mizi. Na prvi z naslovom TIK Gen Z, TOK kaj zdaj? bodo gostje naslovili izzive postavljanja učinkovitih in dolgoročnih strategij komuniciranja na novih digitalnih platformah, na drugi, naslovljeni Kompetentni naročniki, zmagovalni projekti, pa bo govora o pomembnosti naročnikovega znanja za uspešen projekt.

Dogodek se bo sklenil s podelitvijo nagrad Websi Spletni prvaki, ki jih bodo prejeli letošnji digitalni presežki po izboru 114-članske strokovne žirije pod vodstvom Ane Praprotnik iz podjetja Sava Turizem.

Websi Spletni prvaki so največje tekmovanje za digitalne projekte v Sloveniji, z njim pa želijo organizatorji, Zavod za digitalno odličnost Websi, dokumentirati, ovrednotiti in širši javnosti predstaviti projekte in njihove ustvarjalce, ki predstavljajo prerez aktualnega stanja na področju slovenskega digitalnega komuniciranja, ter nagraditi tiste, ki pomembno prispevajo k dvigovanju njegove ravni.