Podjetja 11.9.2021 11:07

Po izgradnji novega se na ljubljanskem letališču ureja tudi stari terminal

Brnik, 11. septembra - Fraport Slovenija po gradnji novega potniškega terminala na brniškem letališču nadaljuje dela v starem terminalu, ki bo v prihodnosti uporabljen predvsem kot rezerva v primeru povečanega števila potnikov. Dela spadajo v okvir projekta gradnje novega terminala oziroma širitve obstoječega, stala pa bodo okoli pol milijona evrov.

Brnik, Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana.
Gradnja novega terminala na ljubljanskem letališču.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Dela na starem terminalu so stekla po odprtju novega terminala. Trenutno dela potekajo tam, kjer so bili v starem terminalu prihodu, po novem pa bodo na tem mestu prihodi za potnike, ki niso iz schengenskega območja. Hkrati se ureja povezovalni del iz starega v novi del terminala. V sklopu prenove pa bodo uredili tudi nove prostore policije in mejnega prehoda, so za STA pojasnili v Fraportu Slovenija.

Omenjeni sklop del je stekel konec julija, končanje pa je predvideno konec oktobra. Dela so ocenjena na pol milijona evrov in so vključena v projekt razširitve starega terminala oziroma izgradnje obstoječega.

V starem terminalu je trenutno še nekaj komercialne ponudbe, in sicer dve trgovini. Prav tako sta v njem center splošnega letalstva in del odhodov za destinacije izven schengenskega območja. V prihodnosti bo stari terminal uporabljen kot rezerva v primeru povečanega števila potnikov.