Podjetja 13.9.2021 8:14

Letošnja Slovenska turistična borza v znamenju študijskih potovanjih po Sloveniji

Ljubljana, 13. septembra - Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop - SIW) bo letos potekala v nekoliko drugačni obliki kot minula leta. Tuji gostje bodo danes in v torek namreč turistično ponudbo Slovenije spoznavali na študijskih potovanjih po Sloveniji, v okviru katerih bodo organizirana tudi poslovna srečanja s slovenskimi turističnimi ponudniki.

Radenci na Kolpi.
Turistična ponudba, glamping, nočitev.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Slovenska turistična borza velja za osrednji poslovni dogodek slovenskega turizma. Zaradi narave letošnje izvedbe bo potekala pod imenom SIW on Boutique Tour.

Zasnovo študijskih potovanj so v Slovenski turistični organizaciji (STO), ki organizira SWI, prilagodili na način, da se bodo slovenski ponudniki turističnih storitev na različnih lokacijah s tujimi gosti srečali na bolj neformalen način. Tuji organizatorji potovanj in turistični agenti se bodo pri tem razdelili v več skupin glede na predhodno izbrano destinacijo enodnevnega študijskega potovanja, so pojasnili na STO.

Lokacijo za srečanje s tujimi partnerji v okviru njihove študijske ture si bodo lahko izbrali tudi slovenski turistični ponudniki. Domači udeleženci borze si bodo v okviru SWI lahko izbrali en dan, medtem ko bodo tuji partnerji izbrali dve turi, po eno na dan.

Pomen in vlogo SIW pri promociji in trženju slovenske turistične ponudbe bosta na torkovi novinarski konferenci na Ljubljanskem gradu predstavila državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc in direktorica STO Maja Pak. Dotaknila se bosta tudi aktualne tematike slovenskega turizma.