Podjetja 9.9.2021 8:40

Savinjsko-zasavska gazela je podjetje Pišek - Vitli Krpan

Zagorje ob Savi, 9. septembra - Podjetje Pišek - Vitli Krpan, ki razvija in proizvaja gozdarske vitle, je v sredo na podelitvi z Zagorju ob Savi prejelo priznanje savinjsko-zasavska gazela 2021. Z uvodnim regijskim dogodkom, ki ga je družba Dnevnik pripravila v sodelovanju z Zasavsko gospodarsko zbornico, se je začel cikel šestih srečanj ob 21. obletnici projekta Gazela.

V savinjsko-zasavski regiji sta bili poleg podjetja Pišek - Vitli Krpan med nominiranci za priznanje še družbi Chipolo in Hermi.

Komisija je v utemeljitvi zapisala, da podjetje Pišek - Vitli Krpan s svojimi rezultati dokazuje, da se trajnostni pristop na vseh področjih delovanja obrestuje na dolgi rok. Začeli so s proizvodnjo gozdarskih prikolic, danes pa so z največjim tržnim deležem evropski voditelj v razvoju in proizvodnji gozdarskih vitlov.

Letno ustvarjajo 34,4 milijona evrov prihodkov; dodana vrednost z 58.706 evrov na zaposlenega presega tako slovensko kot povprečje v dejavnosti. Registriranih imajo 26 patentov, proizvodnja je robotizirana s 34 roboti, do leta 2022 jih bodo imeli 38.

Družinsko podjetje ima več kot 200 sodelavcev, od tega jih je 12 v razvojnem oddelku. V petih letih so ustvarili preko 100 novih delovnih mest. Tako kot dodana vrednost tudi plače v Pišek - Vitli Krpan presegajo povprečje v dejavnosti.

Direktor podjetja Franc Pišek je ob prejetju nagrade izpostavil, da je to potrditev, kako pomembni so vztrajnost, pošten odnos do trga in kakovost izdelkov, ki jih nenehno razvijajo in nadgrajujejo, so še sporočili iz Dnevnika.

Iz savinjsko-zasavske regije se je sicer kar devet od skupaj 12 regijskih zmagovalcev Gazele med leti 2001 in 2019 uvrstilo med najboljše tri v državi, nekateri celo večkrat.

Jeseni bo v Tehnološkem parku Ljubljana odprtje obeležja zlatih gazel, 26. oktobra pa bo slovesna razglasitev zlate gazele 2021, ki jo bodo izbrali med regijskimi zmagovalci gazel. Letošnji izbor v ospredje postavlja vrednoti dinamične in trajnostne rasti podjetij.