Podjetja 9.9.2021 8:12

Na pariškem sejmu Maison & Objet tudi slovenska podjetja

Ljubljana/Pariz, 9. septembra - V francoski prestolnici Pariz bo danes vrata odprl sejem s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin Maison & Objet. Na njem se bo pod okriljem agencije Spirit Slovenija predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij: Asobi, Evostil, Ponocchio, Rimarket, Thesign in 3S Design.

Spirit skupinsko predstavitev na tem sejmu organizira šestič. Omenjenih šest podjetij se bo do ponedeljka, ko se bo sejem zaprl, predstavljalo v hali 6 na skupnem razstavnem prostoru v velikosti 72 kvadratnih metrov.

Kot so sporočili iz Spirita, je sejem po mnenju nekaterih razstavljavcev, ki se skupne predstavitve pod okriljem agencije udeležujejo že od samega začetka, odlično izhodišče za spoznavanje oblikovalskih trendov, pregled konkurence in navezovanje obetavnih poslovnih stikov, ki so v preteklosti že vodili v sklenitev konkretnih poslov.

Lani je sejem zaradi pandemije potekal v virtualni obliki na posebni digitalni platformi MOM, ki strokovnjakom s področja dekorja, oblikovanja in življenjskega sloga pomaga najti nove izdelke in stopiti v stik z novimi dobavitelji. Platforma se je izkazala kot dobra rešitev, zato je na voljo tudi letos, kot dopolnitev sejma v živo.

Spirit Slovenija si skupaj s sodelujočimi podjetji s skupno predstavitvijo slovenskih podjetij na tovrstnih sejmih prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti tako slovenskih pohištvenih podjetij kot tudi slovenskega oblikovanja v tujini. S tovrstnimi aktivnostmi je agencija začela v letu 2015, s skupno predstavitvijo devetih slovenskih podjetij na sejmu 100 % Design v Londonu.

Pariški sejem Maison & Objet velja za vodilni svetovni sejem s področja oblikovanja in poteka dvakrat letno. Sejem, na katerem predstavljajo vrhunske oblikovalske dosežke, predstavlja zakladnico idej in vir informacij za industrijo oblikovanja, obenem pa spodbuja njeno rast tudi z različnim obsejemskim dogajanjem, so še navedli v javni agenciji.