Expo 2020 16.8.2021 13:55

Vstopnice za letošnji Expo v Dubaju že v prodaji

Dubaj, 16. avgusta - Vstopnice za svetovno razstavo Expo 2020, ki jo bo med 1. oktobrom in 10. aprilom 2022 gostil Dubaj, so že v prodaji. Obiskovalcem so na voljo dnevne in večdnevne vstopnice, pa tudi sezonske, ki bodo obiskovalcem omogočale neomejen dostop vseh šest mesecev.

Združeni arabski emirati, Dubaj. Slovenski paviljon, s katerim se bo država predstavila na svetovni razstavi Expo, ki bo potekala od 1. oktobra letos do 31. marca 2022. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Združeni arabski emirati, Dubaj.
Slovenski paviljon, s katerim se bo država predstavila na svetovni razstavi Expo, ki bo potekala od 1. oktobra letos do 31. marca 2022.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Expo 2020 v Združenih arabskih emiratih bo potekal pod sloganom Povezovanje idej za prihodnost, na njem pa se bo predstavilo več kot 190 držav. Organizatorji v šestih mesecih pričakujejo več kot 25 milijonov obiskovalcev iz vsega sveta.

Za mladoletne, starejše od 60 let, študente in obiskovalce s posebnimi potrebami bo vstop na razstavo brezplačen, odrasli med 18. in 59. letom starosti pa bodo lahko izbirali med tremi vrstami vstopnic. Cena sezonske, ki bo omogočala neomejen vstop na prizorišče, se začne pri 142,91 dolarja, cena večdnevne vstopnice se začne pri 56,30 dolarja, za enodnevno vstopnico pa bodo morali obiskovalci odšteti najmanj 27,43 evra, odvisno od posebnih dogodkov in okoliščin na prizorišču, razkriva spletna stran Expa.

Prizorišče razstave bo sicer sestavljeno iz treh vsebinskih in arhitekturnih segmentov, ki predstavljajo tri ključne teme letošnje razstave: trajnost, mobilnost in priložnosti.

S samostojnim paviljonom bo na svetovni razstavi sodelovala tudi Slovenija. Slovenska ekipa pripravlja pestro dogajanje, ki bo paviljonu dalo vsebino. Ob vsakodnevnem dogajanju bo trikrat tedensko potekalo slovensko poslovno kosilo, enkrat tedensko tematski dogodki, mesečno bodo izvedeni obiski resornih delegacij, snujejo tudi investicijsko konferenco, predstavitve regij, 8. februar prihodnje leto pa bo slovenski dan na Expu 2020.

Tematsko bo dogajanje razdeljeno na 11 sklopov, vezanih na osrednje dogajanje na Expu, kot so podnebje in biotska pestrost, digitalizacija in umetna inteligenca, prehrana in podeželje, vodni viri ali kulturne in kreativne industrije.

Nekaj dni pred odprtjem Expa v Dubaju bo Fly Dubai vzpostavil tudi neposredno linijo med Ljubljano in Dubajem.