Expo 2020 26.7.2021 15:01

Podjetja s področja vesoljskih tehnologij in zelenega gospodarstva vabljena na Expo

Ljubljana, 26. julija - Agencija Spirit Slovenija in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju vabita slovenska podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji s področja zelenega in krožnega gospodarstva ter vesoljskih tehnologij. Prijave so možne do 15. oziroma 23. avgusta, je objavljeno na Izvoznem oknu.

Ljubljana. Agencija Spirit Slovenija. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Agencija Spirit Slovenija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Delegacija s področja zelenega in krožnega gospodarstva se bo na Expu mudila med 1. in 5. oktobrom. V ospredju bodo podjetja s področij krožnega in zelenega gospodarstva, obnovljivih virov energije, uporabe odpadkov kot vira sekundarnih surovin oziroma vsa podjetja, ki se ukvarjajo z aktivnostmi, ki znižujejo ogljični odtis.

Udeležba na Expu bo po navedbah Spirita podjetjem omogočila spoznavanje lokalnega in mednarodnega okolja, predstavitev na slovenskem paviljonu in oglede paviljonov drugih držav. Prepričani so, da gre za eno od priložnosti za prodor inovativnih izdelkov in storitev slovenskih podjetij na svetovne trge.

V sodelovanju s Srip Krožno bodo med drugim organizirali poslovni forum Krožno in zeleno gospodarstvo - dosežki sedanjosti in izzivi prihodnosti, ki se bo zaključil z okroglo mizo. Prijava je možna preko spletnega obrazca. Rok za prijavo je 15. avgust.

Delegacija, katere del bodo podjetja s področja vesoljskih tehnologij, pa se bo v Dubaju mudila med 20. in 24. oktobrom. Tudi tem bo omogočeno spoznavanje lokalnega in mednarodnega okolja, predstavitev na slovenskem paviljonu in ogledi paviljonov drugih držav, saj je udeležba ena od možnosti za prodor inovativnih izdelkov in storitev na svetovne trge.

Med drugim je predvidena udeležba na poslovnem forumu Vesoljske tehnologije - slovenska podjetja kot inovativni in prebojni nišni igralci v vesoljskem sektorju in okrogli mizi, ki bo sledila poslovnemu forumu. Elektronski obrazec za prijavo je dostopen preko spleta, rok za prijavo je 23. avgust 2021.

Potovalni aranžma si v obeh primerih podjetja zagotovijo sama. Aranžma je možno urediti preko turistične agencije V svet. Mikro, mala in srednje velika podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad.