9.7.2021 15:19

Dostopnost blaga in storitev z Evropsko kartico ugodnosti za invalide bo večja

Ljubljana, 9. julija - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt, s katerim bo dostopnost blaga in storitev za invalide z Evropsko kartico ugodnosti večja. K projektu, vrednem 400.000 evrov, bo Evropski socialni sklad prispeval 320.000 evrov, so sporočili iz službe vlade.

Ljubljana. Oznaka za invalide, invalidi. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Oznaka za invalide, invalidi.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

V okviru projekta, ki ga bo izvajal Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije skupaj z Urbanističnim inštitutom, bodo nadgradili in vzpostavili ustrezno dostopno spletno mesto in mobilno aplikacijo evropske kartice v skladu s priporočili iz smernic za dostopnost spletnih vsebin. S tem bosta spletna stran www.invalidska-kartica.si in istoimenska mobilna aplikacija postali še bolj prijazni invalidom.

Projektna partnerja bosta povečala tako število ponudnikov ugodnosti, med njimi tudi komercialnih, kot tudi imetnikov evropske kartice, ki je brezplačna in jo invalidi dobijo na upravnih enotah. Nezaposleni imetniki kartice so denimo upravičeni do brezplačnega prevoza v medkrajevnem linijskem prevozu potnikov v notranjem cestnem in železniškem prometu.

Projekt spodbuja socialno vključenost ljudi s statusom invalida, saj jim omogoča večjo dostopnost in dosegljivost tako proizvodov kot storitev, so navedli v službi vlade.