Turizem 10.6.2021 7:50

Dirka po Sloveniji za navduševanje tako tujih kot domačih turistov

Ljubljana, 10. junija - Kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki se je začela v sredo, prenašata tako televizijska mreža Eurosport kot domača RTV Slovenija. Na Slovenski turistični organizaciji (STO) upajo, da bodo s pomočjo dirke in spremljajočih promocijskih aktivnosti za dopustovanje v Sloveniji navdušili tako tuje kot domače turiste.

Novo Mesto. Kolesarska dirka po Sloveniji. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Novo Mesto.
Kolesarska dirka po Sloveniji.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Dirka po Sloveniji je eden najbolj odmevnih športnih dogodkov pri nas, poudarja direktorica STO Maja Pak. Nacionalna turistična organizacija pri dirki sodeluje četrto leto zapored, in sicer pri njenem prenosu na Eurosportu.

"Gre za res veliko priložnost za povečanje prepoznavnosti Slovenije kot zelene, raznolike destinacije ljubiteljem aktivnega oddiha, zlasti kolesarjenja. Dirko in lepote Slovenije na trasi, dolgi 803 kilometre, si bo preko 10-urnega prenosa ogledalo 18 milijonov ljudi v 120 državah," je v izjavi za STA poudarila Pakova.

Dodatno bodo na STO vidnost Slovenije zagotovili z oglaševanjem na Eurosportu v juniju in juliju. "Gre za preko 230 30-sekundnih videospotov Slovenije in destinacij, ki gostijo začetek in cilj posameznih etap," je povedala Pakova.

Dirka bo prenašana tudi na spletni strani Eurosporta, kjer si jo bo ogledalo okoli 2,7 milijona gledalcev.

"Zelo pomembno je, da dirko prenaša tudi RTV Slovenija, saj želimo tudi domače turiste navdušiti za aktivne počitnice v Sloveniji, hkrati pa poudariti pomen trajnostne mobilnosti in aktivnega življenjskega sloga," je še izpostavila direktorica STO.

Posebej veliko pozornost medijev in kolesarskih navdušencev dirki po Sloveniji gre pričakovati zaradi kolesarskega asa Tadeja Pogačarja, ki je tudi ambasador slovenskega turizma. Z njim so na STO posneli tudi poseben video, s katerim vabijo k odkrivanju aktivnih doživetij naše dežele. "Z našimi vrhunskimi športniki so promocijski projekti še toliko bolj učinkoviti," je dejala Pakova.

Spomnila je še, da je dirka po Sloveniji je eden največjih promocijskih projektov, tako velike projekte pa je mogoče izpeljati le z odličnim sodelovanjem. Tako je izpostavila vlogo destinacij, partnerjev in organizatorjev dirke pri skupnem uspehu projekta.