Podjetja 7.6.2021 16:35

V Velenju uradno odprli kreativni center Čuk

Velenje, 7. junija - V starem Velenju so danes uradno odprli kreativni center Čuk, namenjen novim podjetjem in obrtnikom za izvajanje različnih storitvenih in obrtnih dejavnosti, ki bodo spodbujale razvoj drobnega gospodarstva in obrti v starem mestnem jedru. Vrednost projekta je 1,5 milijona evrov, so sporočili z velenjske občine.

Kot je ob odprtju povedal velenjski župan Peter Dermol, si želijo, da bi staro Velenje postalo prostor, v katerem bi ljudje našli različne nove priložnosti. Občina je za izvedbo projekta prispevala 325.726 evrov, 986.936 evrov je bilo evropskih sredstev, 246.734 evrov pa je dodala država.

Nova stavba ima pritličje, nadstropje in mansardo. Pritličje je prehodno s sekundarno notranjo izložbo, notranja prehodna loža deluje kot pokriti del ulice z dvema poslovnima prostoroma za namen obrtniške dejavnosti, v prvem nadstropju je šest pisarniških prostorov. V mansardi je velik odprt prostor, namenjen tako imenovanemu coworkingu.

Prek javnega razpisa je velenjska občina izbrala najemnike, ki bodo v kreativnem centru Čuk izvajali svoje dejavnosti, od katerih si želijo, da bi pozitivno vplivale na razvoj starega mestnega jedra in Velenja na sploh.

"Verjamemo, da bo kreativni center Čuk valilnica številnih novih kreativnih idej in projektov, dejavnosti v njem pa bodo zagotovo spodbudile tudi utrip revitaliziranega starega mestnega jedra," so še zapisali na velenjski občini.