#družba 28.5.2021 17:31

Objavljen javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij

Ljubljana, 28. maja - Ministrstvo za javno upravo je v današnjem uradnem listu objavilo javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023. Skupna višina razpoložljivih sredstev javnega razpisa je 4,58 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je spodbujanje razvoja digitalne preobrazbe nevladnih in prostovoljskih organizacij s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev, višja raven usposobljenosti zaposlenih, članov in prostovoljcev v nevladnih in prostovoljskih organizacijah ter njihovih uporabnikov na področju informacijske družbe z namenom hitrega in uspešnega odzivanja na izzive in potrebe družbe ter dodatne spodbude širši digitalizaciji družbe.

Besedilo javnega razpisa in razpisni obrazci so dostopni na vladnih spletnih straneh. Rok za prijavo na javni razpis je 30. julij. Na ministrstvu za javno upravo pa bodo organizirali tudi informativno delavnico za potencialne prijavitelje, kjer bodo podrobneje predstavili javni razpis.