Mediji 28.5.2021 11:36

Študenti novinarstva izrazili zaskrbljenost nad trenutnim stanjem v medijih

Ljubljana, 28. maja - Študenti novinarstva z ljubljanske fakultete za družbene vede so v izjavi za javnost izrazili zaskrbljenost nad trenutnim stanjem v medijih in obračunavanjem oblasti s tistimi, ki opravljajo svojo dolžnost in ščitijo pravico javnosti do informiranosti. Kot bodoči novinarji so izrazili podporo vsem trenutno zaposlenim v medijih.

Izpostavili so še, da je dolžnost novinarjev, da obveščajo takrat, ko oblast dela dobro, predvsem pa takrat, ko dela slabo. "Žalosti nas, da vladajoči tega ne vidijo tako in ne razumejo resničnega pomena novinarstva, posledično pa želijo situacijo spremeniti z nekonstruktivnimi rešitvami, kot je prekinitev financiranja Slovenske tiskovne agencije in zavrnitev prijave več medijev na javni razpis ministrstva za kulturo," so pojasnili.

"Take poskuse destabilizacije medijev ostro obsojamo in kot bodoči novinarji vladajočim sporočamo, da v svet novinarstva prihaja generacija, ki se poskusom diskreditacije in pritiskov ne bo uklonila, in ki se zaveda, kako pomembno je ostati načelen in skrbeti za objektivno, nepristransko javno obveščanje," so še zapisali.