Podjetja Turizem 10.5.2021 17:30

Kulinariko v času predsedovanja Slovenije Svetu EU bo vodil Tomaž Kavčič

Brdo pri Kranju, 10. maja - Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve RS - JGZ Brdo je danes sklenil sodelovanje s kuharskim mojstrom Tomažem Kavčičem. Tako bo Slovenija postala prva država, v kateri bo v času predsedovanja Svetu EU na vseh dogodkih najvišje ravni za kulinariko poskrbel chef z Michelinovo zvezdico.

Bled.
Kuhar Tomaž Kavčič.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Kot so danes sporočili iz JGZ Brdo, je namen sklenitve sodelovanja združevanje najboljšega - ekskluzivnih lokacij in edinstvenega okolja, izurjenega osebja in prvovrstne storitve ter kulinarike na najvišji ravni. Tomaž Kavčič bo skupaj z zaposlenimi v JGZ Brdo skrbel za najvišjo kakovost in dovršenost kulinarične ponudbe v Elegans hotelu Brdo, Vili Tartini, gradu Strmol in Vili Bled.

Direktor JGZ Brdo Marjan Hribar je poudaril, da bo identiteta prenovljenega hotela z visokimi štirimi zvezdicami kakovosti in drugih lokacij usmerjena v ponudbo preseganja pričakovanj gostov v vseh procesih, to pa bo imelo mnoge pozitivne učinke na delovanje zavoda in njegovih zaposlenih.

Znanje, ki ga bodo prejeli od Kavčiča, bo kakovost dela in profesionalnost zaposlenih še poglobila. Možnost neposrednega sodelovanja in dela z njim bo tudi velik motiv za številne mlade kuharje, ki stopajo na pot kulinarične kariere. Kulinarika pa je en izmed najpomembnejših potencialov, ki bo prenovljeni hotel na Brdu postavila na zemljevid najboljših v Sloveniji in širše, so prepričani v zavodu.

Kavčič je ob sklenitvi sodelovanja poudaril, da gre za potrditev njegovega dela. "Delo v času predsedovanja Svetu EU mi predstavlja velik izziv, ki ga z veseljem in velikim spoštovanjem sprejemam," je dejal, prepričan, da bodo delo, izkušnje in znanje prinesli rezultate, ter da bodo kakovost kulinarične storitve v JGZ Brdo uspeli povzdigniti na najvišjo možno raven.