8.5.2021 7:55

Za obrtno cono v Markovcih tudi evropska sredstva

Ljubljana, 8. maja - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je ta teden odobrila evropska sredstva za četrto fazo ureditve obrtne cone v Markovcih. Za 600.000 evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Markovci v okviru dogovora za razvoj podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 259.000 evrov.

V okviru projekta bo Občina Markovci zgradila infrastrukturo v obstoječi obrtni coni Novi Jork v novem, razširjenem delu. Kot so pojasnili na vladni službi, bo občina uredila kanalizacijsko in vodovodno omrežje ter kanalizirala telekomunikacije in razvod za nizko napetostno omrežje.

Uredila bo tudi padavinske vode na javnih površinah, ceste in razsvetljavo. S tem bo zagotovila prostorske pogoje za gospodarsko dejavnost in vzpostavitev primerne razvojne infrastrukture, ki bo omogočala pospešen in kakovosten gospodarski in socialni razvoj v občini, so zapisali v sporočilu za javnost.

Občina bo, kot so še dodali, z izvedbo naložbe omogočila pospeševanje in razvoj podjetništva, ustanavljanje novih malih in srednje velikih podjetij ter nova delovna mesta.