Mediji 6.5.2021 12:52

Tednik Družina obeležuje 70 let izhajanja

Ljubljana, 6. maja - Tednik Družina letos obeležuje 70 let izhajanja. Praznovali bodo skupaj z naročniki, s katerimi se bodo čez vse leto srečevali v župnijah v več slovenskih krajih. Jubilejno leto obeležujejo s sloganom Vedno s teboj, s čimer poudarjajo, da se s svojimi vsebinami dotikajo vseh področij življenja, ki zanimajo bralce, so sporočili.

Ljubljana. Novinarska konferenca ob 70-letnici tednika Družina - direktor Tone Rode, vodja marketinga Manica Ferenc in odgovorni urednik Boštjan Debevec. Foto: Tatjana Splichal/Družina

Ljubljana.
Novinarska konferenca ob 70-letnici tednika Družina - direktor Tone Rode, vodja marketinga Manica Ferenc in odgovorni urednik Boštjan Debevec.
Foto: Tatjana Splichal/Družina

Ljubljana. Katoliški tednik Družina. Foto: STA Arhiv STA

Ljubljana.
Katoliški tednik Družina.
Foto: STA
Arhiv STA

"Naše praznovanje začenjamo v medijsko razvnetem času, v času, kjer smo po eni strani tradicionalni mediji spet dobili veljavo, zato ker prinašamo zanesljive, preverjene, verodostojne novice, mi pa tudi verske, pri nas so v ospredju vrednote in radost življenja," je na današnji novinarski konferenci povedala vodja marketinga pri tedniku Družina Manica Ferenc.

Slovenski katoliški tednik Družina je začel izhajati 7. maja 1952 kot verski list Apostolske administrature za Goriško. Leta 1973 je Družina iz štirinajstdnevnika postala tednik. Ves čas pa njihovo poslanstvo ostaja biti blizu ljudem, je pojasnil direktor Tone Rode.

Kot je dodal, je vloga Družine večplastna, saj informirajo, izobražujejo in bodrijo tako kristjane kot tudi vse ostale, ki jih berejo. Tudi zato jubilejno leto obeležujejo pod sloganom Vedno s teboj. Z njim želijo poudariti, da se s svojimi vsebinami dotikajo vseh področij življenja, ki so za bralce zanimive in aktualne.

Ob 70-letnici izhajanja bodo vzpostavili tudi prenovljeno spletno stran. A kot ocenjuje odgovorni urednik Boštjan Debevec, tudi vloga tiska še naprej ostaja pomembna. "Tisk je alfa in omega. Preko tiska ljudje globlje dojemajo vsebine kot sicer iz elektronskih medijev. Ko želi človek narediti globljo analizo dneva, tedna ali dogajanja v svetu ali v družbi, ima izkušnja branja s papirja še dodano vrednost."

Kot je še izpostavil Debevec, tednik Družina ves čas izhajanja ohranja spoštovanje do vseh drugače mislečih. Zato jim naročniki ostajajo zvesti, s čimer jim omogočajo, da ustvarjajo tednik, ki v celoti temelji na naročninah bralcev.