Startupi 25.4.2021 8:00

Saša inkubator s programom Startup Generator

Velenje, 25. aprila - Velenjski Saša inkubator je ta teden začel s programom Startup Generator, v katerega je vključenih 12 najbolj perspektivnih ekip. Skozi šesttedenski program jim bodo odprli dostop do izobraževanj, mentorjev in mreženja. Na koncu bodo izbrali šest najmočnejših, ki se bodo na finalnem dogodku junija predstavili pred strokovno komisijo.

Kot je za STA povedala vršilka direktorice Saša inkubatorja Ana Anžej, bodo tri ekipe, ki bodo uspele ustvariti najvišjo napetost, prejele točke za prijavo za razpis velenjske občine, ki letos namenja 30.000 evrov nepovratnih sredstev za spodbujanje zagonskih podjetij.

V program Startup Generator so se prijavile ekipe Datagrad, Gift Buddy, Pawe Some Puzzle, Moohero, Graška, Mover, Drolctech, Ovittec, Meio, Rewolu, VR dom in Sportimist. Letos so beležili rekordno število prijav, saj je bilo na demo dnevu predstavljenih kar 41 podjetniških idej.

Saša inkubator je regionalni podjetniški inkubator, ki pokriva območje Savinjsko-šaleške regije in ustvarja podporno okolje za razvoj podjetništva v Saša regiji.