Mediji 8.4.2021 18:39

Uredništvo Večera bo tudi prihodnja štiri leta vodil Stepišnik

Ljubljana, 8. aprila - Odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik bo uredništvo vodil tudi naslednja štiri leta. Po tistem, ko ga je za nov mandat predlagal direktor Miha Klančar, ga je soglasno podprl tudi novinarski kolektiv, je poročal spletni Večer. Za nov mandat, ki bo trajal do leta 2025, bo imenovan v soboto.

Ljubljana. Časnik Večer. Foto: Aljoša Rehar/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Časnik Večer.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Za Stepišnika je glasovalo 52 od 62 članov uredništva, glasovanja se je udeležilo skoraj 84 odstotkov članov uredništva.

"Zelo sem zadovoljen, da mi je uredništvo izreklo tako močno podporo," je povedal Stepišnik. Spomnil je, da so v preteklih štirih letih spisali ogromno pomembnih in dobrih zgodb. "Skupaj gremo tudi skozi težavno virusno obdobje, ko so sodelavci ob odlično opravljenem delu pokazali še veliko razumevanja za težke odločitve, ki smo jih morali sprejeti. Nikoli ni odveč ponoviti, da je naša osnovna zaveza, in tako bo brezpogojno ostalo, kakovostno, neodvisno novinarstvo, ki je na strani javnosti in naših bralcev," je dodal.

Napovedal je, da se bodo naslednjih korakov lotili z vso potrebno energijo in zavzetostjo. Kot je dejal, so pripravljeni tudi na digitalne izzive, ki jih ne bo manjkalo. "Medijski svet je hiter, zahteven, nemalokrat tudi nepredvidljiv, zato je pomembno delati z odlično in uigrano novinarsko-uredniško ekipo. Večer jo ima, je dobra kombinacija izkušenj in mladosti," je dejal za Večer.

"Ob tiskani izdaji, ki ostaja naš temelj, tradicija, na katero smo neizmerno ponosni - maja bomo 'mladi' 76 let - vanjo bomo vlagali vse naše znanje tudi naprej, smo tudi digitalno vse prodornejši in ambiciozni. Rezultati zadnjih let potrjujejo, da je pot prava, bralci prepoznajo in nagradijo verodostojno novinarstvo. Brez zvestih in kritičnih bralcev nas ni," je povedal.