Mediji 7.4.2021 15:01

Radio Si objavil drugi glasbeni natečaj

Ljubljana, 7. aprila - Radio Si je objavil glasbeni natečaj The Radio Si 2021 Standouts za koncertni nastop in produkcijo novih skladb. Z njim želijo vzpodbuditi slovensko glasbeno sceno oziroma produkcijo. Poziv sledi lanskemu, ko so ob 35-letnici delovanja Radia Si namesto praznovanja pripravili natečaj 35 years for you. Prijave zbirajo do 25. maja.

Slovenske izvajalce pozivajo, da se tudi letos odzovejo v čim večjem številu. Na natečaj se lahko prijavijo z demo posnetkom še neobjavljene skladbe tako uveljavljeni kot neuveljavljeni izvajalci, ki si želijo pridobiti možnost studijskega snemanja prijavljene skladbe in koncertnega nastopa na t.i. Radio Si main stageu.

Kot so zapisali, specifične razmere dovoljujejo, da se izvajalci lahko prijavijo z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta. Podrobnosti razpisa so zapisane na spletni strani Radia Si in RTV, so sporočili iz RTV Slovenija.

Lani so na razpis prejeli več kot 150 skladb od skoraj 80 glasbenih izvajalcev. Zaradi izjemnega odziva so tako namesto treh izbrali kar pet zmagovalcev. To so postali WCKD Nation, Aka Neomi, Roosters Cocktail, Itch in Rumejts. Kot so poudarili, so izbrane skladbe, posnete v Studiu 22 Regionalnega RTV-centra Maribor, pomembno zaznamovale lansko poletje na številnih radijskih postajah.

Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je že od ustanovitve leta 1985 v prvi vrsti namenjen tujcem, ki v Sloveniji živijo, delajo, študirajo, tistim, ki prihajajo v Slovenijo na poslovni ali turistični obisk, in vse večjemu številu tujih voznikov, ki dnevno prečkajo Slovenijo.