Podjetja 3.4.2021 7:49

Na Polzeli urejajo poslovno cono Garant

Polzela, 3. aprila - Po tistem, ko je bilo v stečajnem postopku nad družbo Garant prodano vse premoženje, je Občina Polzela septembra lani pristopila k projektu graditve potrebne infrastrukture ter dostopnih cest znotraj obstoječe poslovne cone Garant. Vrednost del je župan Jože Kužnik za STA ocenil na okoli 543.000 evrov, dela pa bodo končana do konca junija.

V sklopu ureditve cone urejajo celotno komunalno infrastrukturo, kar pomeni cesto s pločnikom, javno razsvetljavo, vodovod in kanalizacijo. Velikost cone je okoli pet hektarjev, interes podjetij pa je po županovih besedah velik. Nekaj podjetij v njej že deluje, nekaj pa jih še bo, je dejal Kužnik.

Občina s tem projektom, ki se je pričel septembra lani, po njegovih pojasnilih zagotavlja pogoje za razvoj podjetij, ki imajo visoko rast poslovanja, gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju ter so hkrati pomembni zaposlovalci na lokalni ravni.

Projekt sofinancirata država in EU v višini 450.000 evrov. Občina je najprej ocenila, da bo vrednost projekta okoli 700.000 evrov, a so uspeli skleniti pogodbo z izvajalcem del v višini 543.000 evrov.