Podjetja Turizem 26.3.2021 14:40

Uporabo znaka Green & Safe doslej registriralo več kot 600 turističnih ponudnikov

Ljubljana, 26. marca - Uporabo komunikacijskih orodij in znaka Green & Safe je doslej registriralo več kot 600 turističnih ponudnikov, so danes sporočili s Slovenske turistične organizacije (STO). Odziv je po oceni organizacije odličen, k registraciji pa vabijo tudi preostale ponudnike.

Zgornja Kungota. Znamenito srce v vinogradu v Špičniku. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Zgornja Kungota.
Znamenito srce v vinogradu v Špičniku.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Turistične destinacije in ponudniki turističnih storitev, ki skrbno upoštevajo priporočila in ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter sledijo trajnostnim in odgovornim priporočilom komunikacijske platforme Green & Safe (Zeleni in varni), STO vabi, da svoja prizadevanja nadgradijo z registracijo uporabe komunikacijskih orodij. Na tej osnovi STO ponudniku oz. destinaciji pošlje nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak Green & Safe in globalni znak Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC) Safe Travels.

Poleg tega je registriranim ponudnikom oz. destinacijam omogočen tudi dostop do preostalih komunikacijskih orodij ter priporočil uporabe.

S pridobljeno nalepko, komunikacijskimi orodji in znakom Green & Safe STO obvešča goste, da je Slovenija trajnostna in odgovorna država. "Naj naše ustrezno delovanje pomaga gostom pri izbiri njihovih najboljših počitnic v Sloveniji," so pozvali v STO.

Vsi, ki se še niso registrirali, lahko registracijo uporabe izvedejo na spletnem mestu www.slovenia.info/standardi, kjer jim je na voljo tudi priročnik Odgovorni potovalni standardi s številnimi informacijami o trajnostnih poslovnih priložnostih, priporočilih komuniciranja in zdravstvenimi priporočili NIJZ, ki veljajo za turistično-gostinsko dejavnost.